robotic lawnmower, robot, autonomous-3403793.jpg

Welke tuinmachines zijn essentieel om je tuin weer klaar te stomen voor de zomer?

De zomer staat weer bijna voor de deur. Dát betekend dat de meeste mensen weer volop naar buiten gaan om te genieten van het lekkere weer. De meeste mensen willen in de tuin de boel weer opknappen, zodat ze de zomer in de tuin kunnen doorbrengen. Het is belangrijk om de tuin te verzorgen, het is immers een persoonlijk stukje grond, waarop bijna alles kan en mag worden gedaan. Om de tuin weer als nieuw op te knappen zijn er een aantal tuinmachines die je daarbij ondersteunen, waardoor je met weinig moeite toch een hele mooie tuin kan creëren.

Kettingzaag

Er zijn verschillende soorten kettingzagen met ieder zijn voordelen. Afhankelijk van het doel maak je een keuze. Wanneer je stuiken of bomen wilt snoeien, dan is een kort zaagblad ideaal. Wanneer je bomen gaat vellen kun je beter voor een kettingzaag met een langer zaagblad en veel vermogen kiezen. Wanneer je in de tuin werkt is een elektrische zaag een goede keuze.

 

Bladblazer

Iedereen heeft er een hekel aan wanneer de tuin vol ligt met bladeren. Het kan namelijk een grote klus zijn om al die bladeren weg te vegen of aan te harken. Veel mensen kiezen daarom voor een bladblazer. Hierbij blaas je bladeren of losse afval bij elkaar en ruim je het op. Sommigen bladblazers hebben naast blazen ook een functie om te zuigen, waardoor het afval wordt opgezogen, wordt versnipperd en in de zak wordt opgevangen. Voor grotere tuinen is een bladblazer op benzine of een accu handiger. Des te meer vermogen, des te beter de machine werkt. Een bladblazer is ook erg geschikt om na een dag in de tuin te hebben gewerkt nog even de laatste restjes weg te blazen.

Grasmaaier

Bij een grasmaaier kan er over verschillende types worden gesproken: een kooimaaier en een cirkelmaaier. Een kooimaaier snijdt met 2 messen die langs elkaar snijden het gras kort. Hierdoor krijg je een mooi strak gazon als resultaat. Een cirkelmaaier slaat met 1 snel ronddraaiend mes het gras kort. Hoewel het resultaat iets minder strak is, kun je een cirkelmaaier ook bij nat gras gebruiken.

Verticuteermachine

Onder de beste omstandigheden is maaien genoeg om een mooi en strak gazon te hebben. Maar dat geldt lang niet altijd. Er is een kans dat er toch mos en grasresten in het gazon komen. Om dat weg te halen en de bodem te laten luchten kan er van een verticuteermachine gebruik worden gemaakt. Deze snijdt met een messenrol door de bovenste centimeters van het gazon. Hierdoor worden mos- en grasresten losgeslagen en opgevangen in de opvangzak. Schrik immers niet van het gazon nadat die is geverticuteerd. Het gazon wordt weer herstelt door te bemesten en te zaaien. Na een paar weken is het gazon weer helemaal fris.

Heeft jouw tuin een opknapbeurt nodig? Dan heb je waarschijnlijk wel behoefte aan deze ideale tuinmachines om jouw tuin er weer goed uit te laten zien. Trek de tuinschoenen aan en laat die groene vingers hun werk doen.