builders, master, construction-5181487.jpg

3 redenen om betonpoeren te nemen.

Wanneer je zelf iets wilt gaan bouwen in de tuin is het belangrijk dat je een goede fundering opbouwt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het bouwwerk de grond in zakt of wegwaait bij een storm. Deze fundering bestaat meestal uit betonpoeren. Welk formaat je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht en de grootte van het bouwwerk dat erboven staat.

Wat zijn betonpoeren?

Deze poeren zijn zoals de naam al zegt gemaakt van beton. Ze hebben als functie om ervoor te zorgen dat het gewicht van het bouwwerk erboven wordt verdeeld op de ondergrond en niet drukt op één plek. Deze poeren hebben allemaal een rechthoekige vorm, maar sommige zijn langer of breder dan andere. De afmeting van de poer is afhankelijk van de kracht van het bouwwerk die erop rust. Bij grotere bouwwerken is het dus logisch dat de poeren die nodig zijn voor de fundering groter zijn dan die worden gebruikt bij een klein bouwwerk.

Voordelen van deze poeren

Deze poeren brengen veel voordelen met zich mee, maar alleen de belangrijkste drie worden hier besproken. Zoals al eerder is genoemd zijn deze van beton gemaakte poeren heel belangrijk om een goede en sterke fundering op te bouwen voor een bouwwerk wat erboven staat. Verder is nog een enorm voordeel van het gebruik van deze poeren dat deze voorkomen dat de houten palen waarop sommige bouwwerken of huizen staan worden aangetast. Neem als voorbeeld huizen die op houten palen staan in het water. Deze palen staan op betonnen poeren, omdat deze niet worden aangetast door het water. Als deze poeren niet onder de houten palen hadden gestaan, was het hout na enkele tijd zo erg aantast dat dit hout zou rotten en breken en het huis uiteindelijk helemaal zou gaan inzakken. Ook als het huis niet in water staat maar omringd is door een natte grond is het gebruik van betonpoeren onder de houten palen erg belangrijk. Nog een belangrijk voordeel van het gebruik van deze poeren is dat de levensduur van het bouwwerk erboven wordt verlengd. Er komen namelijk minder snel scheuren in de muren en huizen zakken minder gemakkelijk in.

Waarom is een stevige fundering zo belangrijk?

Funderingen zijn erg belangrijk voor bouwwerken. Ten eerste is een fundering belangrijk omdat deze zorgt voor een optimale veiligheid van het bouwwerk. Je wilt natuurlijk niet hebben dat een huis wegzakt of dat een hoog gebouw omwaait bij een storm. Op dit moment valt er steeds meer regen, en dit betekent dat een stevige fundering voor huizen, gebouwen, loodsen, etc. steeds belangrijker wordt. Deze poeren kunnen niet meer ontbreken.