barbecue, barbeque, bbq-1239145.jpg

We gaan weer bbqen!

Zodra het mooie weer zijn intrede doet gaat bij half Nederland direct de barbecue aan. Dit is niet gek, want er is niks lekkerder dan in de zon een beetje vlees grillen. Er zijn zeer veel verschillende type barbecuers. Sommigen gooien het vlees erop draaien het een paar keer om en zijn al tevreden met hun stukje vlees. Veel koks gaan nog een stapje verder en bereiden het vlees voor de bbq al voor met kruiden en specerijen. De laatste groep ziet barbecueën als een hobby en is dan ook niet te beroerd om vlees een aantal uren te laten stomen voor de maximale smaakbeleving. Wat voor type kok je ook bent, er zijn altijd een aantal basistips waaraan je je moet houden om het beste uit je vlees te halen.

Gebruik goede kolen voor je barbecue

Als je gebruik maakt van een kolen barbecue dan zijn de kolen die je gebruikt erg belangrijk. In veel gevallen neemt de vrouw maar een zak mee van de bouwmarkt of Action omdat die toevallig in de aanbieding is. In principe kun je prima op deze kolen bbqen, maar als je echt alles er uit wilt halen voor de maximale smaakbeleving dan adviseer ik je om op zoek te gaan naar horeca kwaliteit houtskool. Dit is houtskool met een zeer hoge kwaliteit die, zoals de naam al zegt door de professionals in de horeca wordt gebruikt.

Vet het rooster goed in

Niks is belangrijker dan het invetten van het grillrooster. Het is handig om het rooster in te vetten voordat je het warm maakt. Zo kan de olie er goed intrekken en voorkom je dat je biefstuk of speklapjes letterlijk vast een de bbq zitten. In veel gevallen wordt er olijfolie gebruikt om de bbq mee in te vetten.

Zet je vlees niet in de zon

Veel mensen zetten al hun barbecuevlees buiten klaar zodat ze niet de hele tijd heen en weer hoeven te lopen. Let er echter wel op dat je het vlees op warme zonnige dagen niet vol in de zon laat staan. Dit komt de smaak en kwaliteit van het vlees namelijk niet ten goede.