flowers, purple, purple flowers-2233592.jpg

Keuze maken voor een nieuwe tuininrichting

Heb je plannen om je tuin te renoveren of heb je een nieuwe woning en wil je een tuin creëren zoals jij het wil hebben? Wij geven je een aantal afwegingen die je kunt maken om uit te zoeken welke tuin het beste bij jou past. Het belangrijkste is om een keuze te maken waar je nog jaren van kunt genieten.

Tegels of gras

Kies je voor een tuin met veel tegels of juist veel gras? Bedenk vooraf wat je met je tuin wil. Heb je liever een strakke tuin met weinig onderhoud? Dan is het misschien een verstandige keuze om er voor te kiezen om alles te laten betegelen. Ben je juist iemand die houdt van veel groen en vind je het niet erg om in de zomermaanden wat onderhoud aan je tuin te verrichten? Denk hierbij aan grasmaaien, onderhoud van de bodem, sproeien etc.

Garagedeur

Ook de garagedeur is belangrijk voor de inrichting van de tuin. Het bepaalt voor een groot gedeelte hoeveel ruimte je over houdt in de tuin. Gaat de  garagedeur bijvoorbeeld naar binnen open of is het een schuifdeur, dan heb je al gauw een stuk meer ruimte in de tuin dan wanneer de deur naar buiten open gaat. Wat dat betreft zijn we uitstekend geïnformeerd door ‘Garagedeuren Nederland’. Zij gaven ons het advies om met een schuifdeur te werken. Simpelweg omdat het functioneler is en het beter bij ons huis past,

Overkapping of terras

Als je ervan houdt om in de tuin te zitten is het wel handig als je hier vooraf rekening mee houdt. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een plek te creëren waar je tuinset kan staan en je kunt genieten van de zomerse dagen. Voor de mooie zonnige dagen is een terras met tuinstel voldoende. Toch is het in Nederland niet altijd mooi weer dus je kunt ook overwegen om een overkapping te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten overkapping of een schanskorf overkapping. Het voordeel van een schanskorf overkapping is dat je in deze overkapping een tuinhaard kunnen bouwen, hierdoor heb je geen losse BBQ of tuinhaard meer nodig onder je overkapping.

 Schutting of heg

Ook je tuinomheining is iets om over na te denken. Ben je een groen liefhebber dan zul je misschien eerder kiezen voor een heg van coniferen of een andere groene heg langs je tuin. Ook hierbij moet je rekening houden met onderhoud. Als je er van houdt om in de tuin aan het werk te zijn is een heg een erg mooie tuinafscheiding. Wil je liever een onderhoudsvrije tuinafscheiding dan kun je beter kiezen voor een schutting.

Allemaal afwegingen die je moet maken om de tuin te creëren die het beste bij jou past. Mocht je kiezen voor een groene tuin dan is het handig om daarvoor het juiste gereedschap in huis te hebben om te zorgen dat je de tuin goed kunt onderhouden. Reekers Tuinmachines heeft een assortiment met alles wat je nodig hebt voor het onderhoud van een groene tuin. Wil je liever helemaal geen onderhoud hebben aan je tuin? Kies dan voor een stenen tuinafscheiding zoals de tuinafscheidingen van Schanskorfgigant. Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk om van beide wat te maken in je tuin. Je kunt erg leuke combinaties maken van een afscheiding zonder onderhoud met een stuk tuin waar je kunt tuinieren!