lawn mower, grass, garden-384589.jpg

Met welke grasmaaier je het beste kunt maaien

Ben je in het bezit van een tuin? Of een stuk weiland? Dan zul je met regelmaat het gras moeten maaien om dit netjes te houden. Welke grasmaaier hiervoor geschikt is, is afhankelijk van hoe groot je tuin is. We bespreken een paar mogelijkheden.

Handgrasmaaier

Een tuin tot 200m² is prima te onderhouden met een hand grasmaaier. Deze zijn goedkoop en zuinig in gebruik en nemen weinig ruimte in. Een handmaaier is makkelijk in gebruik en je hoeft je niet druk te maken over brandstof of elektriciteit.

Elektrische grasmaaier

Voor een tuin tot 600m² is een elektrische grasmaaier een goede optie voor het maaien van je tuin. Een elektrische grasmaaier is betaalbaar, handig in gebruik en zuinig. Verder is een geen brandstof nodig, alleen een elektriciteitssnoer is voldoende. Elektrische grasmaaiers hebben vaak een opvangbak waar het afgemaaide gras opgevangen kan worden.

Benzine maaier of robotmaaier

Een benzine maaier is geschikt voor een grasmaaier vanaf 600m². Deze grasmaaiers zijn over het algemeen iets sterker en hebben meer capaciteit om het gras te maaien dan een elektrische of handmaaier. Een benzine maaier heeft ook vaak een opvangbak voor het afgemaaide gras. Een robot maaier is ook erg geschikt voor de grotere tuinen. Een robotmaaier hoef je alleen maar goed te installeren en dan zal deze zelf het grasmaaier zonder dat je hiervoor zelf wat hoeft te doen. Een robot grasmaaier is voorzien van een sterke accu en kan vaak wel een tijd achter elkaar maaien zonder dat je deze hoeft op te laden. Een robotmaaier heeft alleen geen opvangbak en zal met gras wat erg hoog staat wat meer problemen krijgen.

Zitmaaier

Heb je een hele grote tuin of echt een stuk wat meer lijkt op een weiland dan een tuin? Dan raden wij aan om te kiezen voor een zitmaaier. Deze zitmaaiers zijn sterk en kunnen ook prima maaien op stukken land waarbij alles niet allemaal even gelijk is. Daarnaast is het voor degene die het gras moet maaien een stuk makkelijker om op een maaier te kunnen zitten tijdens het maaien dan dat je achter een grasmaaier moet lopen.

Kortom, genoeg keuze in grasmaaiers. Afhankelijk van je wensen de grote van je tuin kun je een keuze maken. Bij Reekers Tuinmachines in Geesteren (Overijssel) hebben ze alle bovenstaande producten en ze kunnen ook voor jou een passende grasmaaier vinden.