Een geschikte mantelzorgwoning voor in de tuin

Soms zijn er situaties waarbij het tijd wordt om mantelzorg te verlenen. Dit kan zijn aan een naaste die erg oud is en zorg nodig heeft maar dit kan ook de zorg zijn voor iemand die moet revalideren en zich daarna weer zelf kan redden. Op zulke momenten ga je nadenken hoe het mogelijk is om de juiste zorg te verlenen zonder hiervoor heel veel instanties in te schakelen.

Mantelzorgwoning voor ouderen

Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden voor de mantelzorg van ouderen dan de zorg zelf te dragen. Toch zie je nog regelmatig dat de familie zelf graag de zorg draagt over een familielid. Het is voornamelijk voor de hulpbehoevend is fijn dat hij of zij verzorgd kan worden door een familielid. Er zijn genoeg verzorgingshuizen waar deze mantelzorg wordt aangeboden. Voor een deel van de mensen is het niet mogelijk om een familielid te gaan verzorgen vanwege tijd. Het verlenen van mantelzorg kost erg veel tijd en is ook zwaar om te doen.

De huisvesting voor mantelzorg

Naast de keuze die gemaakt wordt over de mantelzorg van een familielid is er een keuze die gemaakt moet worden over de locatie. Wil je je familielid zelf verzorgen? Dan is het wel makkelijk om in de buurt te zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid zorg iemand nodig is kan het zelfs van belang zijn om op het zelfde erf te gaan wonen. Hiervoor bestaan gelukkig geschikte mantelzorgwoningen voor in de tuin.

Kosten voor mantelzorg

Naast alle plannen over de mantelzorg van een familielid moet er natuurlijk ook gekeken worden naar de kosten. De kosten van mantelzorg verschillen per situaties. Het is van belang om vooraf goed te informeren naar de kosten in desbetreffende situatie. Op deze manier kun je voorkomen dat jullie voor verassingen komen te staan waar beide partijen niet op zitten te wachten

Mocht je er voor kiezen om een familielid zelf te gaan verzorgen kan het een goede overweging zijn om een mantelzorgwoning in jouw tuin of op jouw erf te plaatsen? Er zijn mogelijkheden om een mantelzorgwoning tijdelijk te plaatsen zonder hiervoor een vergunning te hoeven hebben. Kijk voor de mogelijkheden is op de site van Demako Units. De mantelzorgwoning kan zodra er geen zorg meer verleend hoeft te worden, ook weer verkocht worden.