Hoe kies je de juiste bloembollen voor jouw tuin

Als je een tuin hebt, is het belangrijk om de juiste lampen te kiezen. Je wilt er zeker van zijn dat de planten die je kiest geschikt zijn voor jouw tuin en dat ze een mooi uitzicht geven. Er bestaan veel verschillende soorten lampen voor tuinen, waaronder blauwe druifjes en begonia. Laten we eens kijken naar wat deze twee planten bieden en hoe je ze moet selecteren.

Blauwe druifjes

Blauwe druifje zijn een geweldige optie voor tuinen met veel schaduw of halfschaduw. Dit soort bloem groeit oorspronkelijk uit de Middellandse Zeeregio, maar komt nu overal ter wereld voor. Muscari botryoides produceert lange stelen met witte of paarse bloemen die zo’n 5 tot 10 cm hoog worden. Omdat ze van schaduw houden, doet Muscari botryoides het goed in tuinen waar de zon niet direct op valt. Ze moeten ongeveer 8-10 inch diep worden geplant en het beste in grond met goede drainage. 

Begonia

Begonia’s zijn perfect als decoratief element voor elke tuin omdat ze eenvoudig te verzorgen zijn en prachtige bloemknoppen produceren. De meeste begoniasoorten groeien gemakkelijk op plaats met veel indirect licht maar doet het ook goed in schaduwrijke omgeving. Ze hebben weinig water nodig maar moeten wel regelmatig bewaterd worden om optimale resultaten te bereiken. Met alle verschillende soorten begoniasoort is er altijd wel iets beschikbaar dat past bij elke stijl tuin die je wilt creëren!

Conclusie

Het kiezen van de juiste lamp voor je tuin kan eenvoudiger door stappen hierboven te volgen. Blauwe druiven en begonia’s zijn de ideale opties als u op zoek bent naar iets wat mooi is, gemakkelijk te onderhouden en duurzaam is. Beide opties doen het goed in direct of indirect licht, dus er is geen redenering aan hun populaire status. Vergeet niet regelmatig water te geven aan beide plantsoorten , zodat ze hun maximale potentieel bereiken !  Nu bent u klaar om de perfecte verlichting toe te voegen aan uw tuin!