Deskundig tuinadvies is toch wel handig

Elke winter kan ik niet wachten totdat het weer zomer is. Dan kan ik namelijk weer klussen in de tuin. Ik vind het altijd hartstikke leuk om mijn eigen creaties te maken in de achtertuin en het eindresultaat te zien. Mijn vrouw kan er weleens gek van worden, omdat ik telkens wel weer een ruimte in de tuin zie die ik wil veranderen. Soms heeft mijn vrouw mij toch liever in de tuinstoel naast haar voor de gezelligheid dan dat ik voor de zoveelste keer de hele tuin omploeg.

Schakel eens de hulp in van een professional

Ik heb inmiddels een goede oplossingen gevonden om te voorkomen dat ik telkens de behoefte krijg om de tuin compleet te veranderen. Vroeger deed ik altijd alles zelf in de tuin, maar tegenwoordig laat ik toch ook deskundigen naar de tuin kijken. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mezelf als een hele handige kerel met prima ruimtelijk inzicht en creativiteit om iets moois van de tuin te maken, maar de ervaring heeft me geleerd om soms toch eens naar een mensen te luisteren die er écht verstand van hebben. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik niet altijd even efficiënt omging met de ruimte in mijn tuin en ook de overkapping heb ik voor het eerst door professionals laten monteren. De overkapping heb ik trouwens laten doen door Douglas overkapping in Enschede.

3D tuinontwerp

Ook heb ik eens een deskundige een ontwerp laten maken van de tuin. Daarbij had ik een hele goede aan een hovenier in Almelo. Het mooie is dat er een 3D ontwerp op de computer gemaakt wordt van hoe je tuin eruit komt te zien. Dat gaf mij een goed beeld van wat ik van de tuin kon verwachten als hij af was. Iets wat ik voorheen niet echt had. Ik begon meestal met klussen in de tuin en ik zag wel wat het eind resultaat zou worden. Met dat resultaat was ik meestal wel content, maar vaak kwam ik er achteraf pas achter dat sommige ruimtes in de tuin niet optimaal benut werden. Vervolgens ging het in het verleden al gauw kriebelen bij mij en wilde ik het weer veranderen totdat het er wél goed uitzag. Tot ergernis van de rest van het gezin overigens.

Met een gerust hart in de tuin

Nu ik een 3D ontwerp heb gezien, weet ik precies wat ik van de tuin kan verwachten en de deskundigen heb me ook goed laten zien hoe ze tot het ontwerp zijn gekomen en hebben daarbij onze wensen meegenomen. Zodoende kan ik dan toch met en gerust hard in de tuin zitten, zonder dat het begint te kriebelen om de tuin weer compleet te veranderen. En ik heb zowaar deze zomer een blije vrouw naast me zitten in de tuin.