Een goed ingerichte tuin zorgt voor ontspanning

De meeste mensen die in de tuin werken, doen dat echt niet allemaal omdat de tuin een opknapbeurt nodig heeft. Nee, werken in de tuin is rustgevend en welhaast hét beste medicijn tegen stress. Ook probeert men de tuin zo in te richten, dat de tuin de meeste fijne en rustgevende uitstraling heeft. Niemand houdt van een tuin met overal dode planten en onkruid dat overal naar boven groeit. Bovendien zorgt een slechte inrichting van de tuin ervoor dat de ruimte niet optimaal benut wordt en dat is zonde. In deze blog geef ik je aan aantal tips om een rustige en fijne uitstraling te creëren in de tuin.

Waarom is de inrichting zo belangrijk?

Je zult merken dat als je de tuin volledig naar wens hebt ingericht, je daadwerkelijk kunt genieten van de tuin. Je geniet dan ook meer van de leuke dingen die altijd al deed in de tuin als de tuin naar wens is ingericht. Ons gezin is heel erg fan van barbecueën en dan met name mijn man. We hebben zelfs een barbecue workshop met z’n vrienden cadeau gedaan. Nu kan hij zich helemaal uitleven met de barbecue, in mijn rustgevende tuin.

Hoe pak je het aan?

Het eerste wat je moet doen om positieve energie in jouw tuin te creëren is alle dooie planten vervangen. Niets is deprimerender dan alleen maar levenloze planten om je heen. Verzorg je tuin en plant kleurrijke bloemen en planten. Vooral witte planten zorgen voor een rustig sfeer. Ondanks dat je het je niet beseft, zorgt ook de geur van verse bloemen en planten voor een rustige sfeer in de tuin. Heb jij een vijver of fonteintje in de tuin, dat zou helemaal ideaal zijn. Een vijver zorgt er namelijk voor dat de natuur tot leven komt. De combinatie van een vijver, de vogels die eropaf komen, de bloemen en de natuurlijke geluiden zullen voor een ultieme ontspannen sfeer zorgen.

Ruimtes benutten voor ontspanning

Afgezien van en rustgevende omgeving, heb je natuurlijke ook een ruimte nodig waar je daadwerkelijk kunt ontspannen. Bijvoorbeeld een overkapping met een lounge set en (als er ruimte voor is onder de overkapping) een hottub. Om te kunnen ontspannen zonder gestoord te worden is een schutting ook geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je een schutting aanschaft die qua uitstraling past bij jouw tuin, en jouw tuin genoeg afschermt van de buitenwereld. Ik heb mijn schutting in Enschede aangeschaft. Daar ben ik zeer content mee.