Hoe fijn is het als u straks ook in de tuin kan genieten van een waterleiding.
Water brengt leven in de tuin. En het is niet alleen het water zelf, het is de introductie van water- en randplanten, maar ook de vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Dus zelfs als het water stil is in plaats van beweegt, introduceert het op de een of andere manier leven, geluid en beweging in een tuin. Bij het aanleggen van een buitenkraan bevindt het beginpunt zich meestal in de meterkast of onder het kruipluik aldaar waar de hoofdwaterleiding binnenkomt.
Natuurlijk denk je aan vorst… maar daar kom je met de diepte goed uit. Ook is extra diep altijd een beveiliging tegen graafwerzaamheden. Voor het aanleggen van flexibele waterleidingen is tyleen een betrouwbare en duurzame oplossing. Eén van de vele voordelen is dat het materiaal niet schadelijk is voor het milieu. Dit maakt tyleen zeer geschikt voor gebruik onder de grond. Een tyleenleiding is namelijk bestand tegen vorst, is makkelijk te verwerken en is van zeer hoge kwaliteit. Hierbij kun je ook denken aan tuinkraanhendelarmatuur met twee kraanaansluitingen. Het betekent dat je het irrigatiesysteem kunt gebruiken en toch de tweede kraanuitlaat kunt gebruiken voor een slang of gieter.
Wanneer u een waterleiding aanbrengt, dan dient u ook goed rekening te houden met de waterafvoer. Maar de afvoer van water in de tuin gaat nog een stuk verder. Het hemelwater moet immers ook op een juiste manier afgevoerd worden. Doet u dit niet op de juiste manier, dan kunt u last krijgen van wateroverlast.