molehills, mole, earth-231386.jpg

Melkbussen en woelratten

Wellicht heb je er last van, woelmuizen of woelratten. Of zelfs mollen, dat kan natuurlijk ook. Als je een tuin bezit dan heb je hier misschien wel last van. Super vervelend, maar wat kan je er eigenlijk mee. Wil je dat weten? Lees dan even verder. Naast deze ongemakken, kan je veel met melkbussen. Je kan ze gebruiken als decoratie maar natuurlijk ook om carbid mee te schieten. Multifunctioneel en erg origineel om ergens neer te zetten. Meer weten? Lees dan dit artikel om achter het een en ander te komen.

Multifunctionele melkbussen

Een melkbus kan je natuurlijk gebruiken om carbid mee te schieten. Dit doen veel mensen als het nieuwe jaar er weer aan komt, om knallend het nieuwe jaar in te gaan. Maar naast het gebruik van melkbussen van bijvoorbeeld de melkbusshop.nl, kan je een melkbus ook gebruiken ter decoratie. Dit bijvoorbeeld buiten of juist wel binnen in het huis. Je kan het bij de voordeur zetten en er bloemen in potten, dit geeft een heerlijke boerse en gezellige sfeer. Je kan het natuurlijk ook gebruiken als paraplubak of juist als lamp, op internet vind je allemaal verschillende manieren om een melkbus te gebruiken. Waar jij dan uiteindelijk voor gaat, dat is jouw eigen smaak en eigen keuze. Doe genoeg inspiratie op om te zorgen dat het ook in je interieur past.

Last van mollen?

Wanneer je last hebt van mollen kan dit ontzettend vervelend zijn. Je hele tuin zit vol met molsgaten en eigenlijk is dit niet wat je wil. Jouw mooie groene egale gras wordt verstoort door alle hopen die er op zijn gekomen. Maar wat doe je er tegen? Een aantal mollenklemmen neerzetten is namelijk niet wat het beste is voor het dier. Een vangkoker daarentegen werkt wel beter, dat is wat diervriendelijker. Je zou ze ook kunnen verjagen, daar heb je zelf het minste last van namelijk. Dit kan met geluid, waar een mol niet tegen kan. Dit is de makkelijkste optie.

Woelratten wegwerken?

Een nog vervelender probleem is wanneer je last hebt van woelratten. Zij graven namelijk de hele tuin kapot en dit is daarnaast ook een beschermde diersoort waardoor je ze niet zomaar het leven mag ontnemen. Je mag ze eigenlijk ook niet bestrijden namelijk, maar ze trekken je complete tuin kapot vanaf onderuit. Woelrat bestrijden is daarom nog niet de makkelijkste zaak. De enige manier is het vangen van woelratten of juist het verjagen. De rest mag namelijk eigenlijk niet omdat ze een beschermde diersoort zijn.