garden gnome, lantern, cute-797570.jpg

Kleur in de natuur

Laat u opvrolijken door een kabouter

Het weer is koud en nat en als we naar buiten kijken, ziet alles er een beetje bedroefd uit. De bomen verliezen hun blaadjes en er is geen enkel puntje kleur te bekennen in het gras. Voor veel mensen staat de winter bekend als een wat saaiere periode, omdat we de kleuren van het voorjaar moeten missen. Daarnaast is het voor veel mensen ook niet de leukste tijd om even in de tuin te zitten of zelfs wat klusjes buiten te verrichten. Het lijkt allemaal een dooie en saaie boel, maar niet getreurd! U kunt de voortuin, het plantsoen en de dorpstuintjes heel gemakkelijk zelf opvrolijken, door middel van tuinkabouters.

Hulp voor de natuur

Tuinkabouters zijn misschien niet voor iedereen de eerste gedachte om de tuin op te vrolijken tijdens de wintermaanden, maar ze kunnen heel gemakkelijk wat extra kleur toevoegen en de sfeer wat opfleuren. Tuinkabouters komen in veel verschillende soorten, maten en kleuren en hebben een geschiedenis gerelateerd aan de natuur en de verzorging daarvan. De helpers van de natuur zouden ’s nachts de tuin een beetje helpen en ervoor zorgen dat alles de volgende ochtend er prachtig uitzag. Of u dit nou geloofd of niet, op een gegeven moment zal de lente weer terugkomen en zal uw tuin weer opbloeien – en wie weet kan de kabouter daar toch een handje bij helpen.

Tip: https://tuinkabouterwinkel.nl/

Vrolijke kleuren voor iedereen

Naast het mooie verhaal rondom de hulp van kabouters in de natuur, kan het ook een leuke opvulling van een kale omgeving zijn. Aangezien de meeste kabouters in felle kleuren verkrijgbaar zijn, kunt u heel gemakkelijk wat kleur terugbrengen in de natuur. Tuinkabouters zijn allang niet meer iets voor in de tuin van opa en oma, maar ze kunnen door iedereen en overal neergezet worden.

Uitgelicht: https://www.tuinkaboutershop.nl/

Grappen en grollen

De meeste tuinkabouters zijn natuurlijk heel serieus en u vindt ze met hun gietertje, harkje of wilde dieren. Maar soms zitten er ook een aantal tuinkabouters bij die wat stiekem zijn. Ze verstoppen zich om de hoek om alle voorbijgangers te laten schrikken. Ze kunnen verkleed zijn in de tofste kleuren combinaties. En natuurlijk zijn er ook te stoute kabouters die met een glimlach de middelvinger opsteken of via een bankje de huiskamer binnen gluren. Ze komen in vele varianten en er zit voor iedereen wel iets grappigs bij om de tuin op te vrolijken en de winter door te komen.