Manieren om een tuin te laten beregenen 

Als hovenier kun je vast en zeker beamen dat het systemisch water geven van de planten in een tuin ontzettend belangrijk is. Beregenen kan op verschillende manieren, afhankelijk van het soort water en de tuin in kwestie. In dit artikel vertellen we je hoe jij de tuin van jouw klanten kunt voorzien van water, zodat jij straks ook de beste adviezen kunt geven en aankopen kunt doen in de Hoveniers groothandel

Beregening met grondwater 

Heeft een klant een grote tuin? Dan is het zeker aan te raden om automatische beregening met grondwater aan te raden. Het voordeel is dat er geen limiet op de beschikbare hoeveelheid grondwater is en daarbij kost het ook niets. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een put in de grond, waarin een buis het water naar boven brengt door middel van een pomp. De druk van de pomp en de grote hoeveelheid water zorgen ervoor dat er meerdere sproeiers tegelijk kunnen sproeien. De grootte van de tuin bepaalt hoeveel sproeiers er gebruikt moeten worden. Hoe dan ook is beregening met grondwater de goedkoopste manier om de tuin te onderhouden. Jouw klanten hebben hierbij de keuze uit een bronpomp of een zelfaanzuigende pomp.

Beregening met leidingwater

Als je een kleine tuin of dakterras moet voorzien van een beregeningssysteem, dan is het beter te kiezen voor een installatie die leidingwater gebruikt. Het grootste voordeel hiervan is dat er altijd schoon water beschikbaar is. De kosten liggen ook een stuk lager. Er hoeft namelijk niet betaald te worden voor een put in de grond, noch voor een speciale pomp die ondergronds geïnstalleerd wordt. Wel is het zo dat je hierbij meerdere groepen moet gebruiken omdat de capaciteit lager is. Doordat er wordt gewerkt met verschillende groepen kan hierbij het beste gekozen worden voor automatisch beregening. Neem dit zeker mee in het advies naar de klant. 

Automatische beregening 

Tot slot kun je jouw klanten ook de mogelijkheid bieden om een automatisch beregeningssysteem aan te schaffen. Het is hierbij goed om te weten is dat in dat geval verschillende groepen elkaar automatisch afwisselen, waardoor je dus niet elke keer een nieuwe groep moet aanzetten. De beregeningscomputer doet al het werk voor de klant en dat draagt zeker bij aan het comfort. De beregeningscomputer wordt op voorhand geprogrammeerd om regelmatig een beregeningsprogramma te laten uitvoeren. Zo hoeft de klant geen tijd te besteden aan het water geven van de tuin en wordt alles voor ze gedaan. Dankzij een automatisch systeem krijgt je gazon altijd het water dat het nodig heeft, waardoor het mooier blijft en langer meegaat.