web, playground, game device-539757.jpg

De leukste speeltoestellen om in je tuin te hebben staan

Kinderen willen graag bewegen en spelen. Vooral wanneer het weer warmer wordt in Nederland, kunnen kinderen dan goed gaan buitenspelen. Maar warmer weer betekent ook meer drukte bij de speeltuintjes in de buurt: iets dat in deze tijd zeker niet gewenst is. En wat als je erg afgezonderd woont, zonder leuke speeltuintjes in de buurt? Een goed idee is dan om zelf een speeltoestel in je tuin te plaatsen. Dit speeltoestel kun je aanpassen aan de behoeftes en interesses van je kind. Ook kun je goed rekening houden met de grootte van je tuin en je budget. De voordelen van drie soorten speeltoestellen vind je in deze blog.

Een schommel

Schommels zijn leuk voor elk spelend kind, het maakt niet uit van welke leeftijd. Omdat je kunt wisselen tussen verschillende soorten schommels, gaan ze ook erg lang mee. Voor een baby kun je een babyschommel kopen. Hierin zit je baby stevig en kun je je baby zelf duwen. Voor peuters en kleuters is een normale schommel leuk. Je kunt ze dan nog duwen, maar ze kunnen ook gemakkelijk zelf schommelen. En voor het oudere kind dat een beetje is uitgekeken op de normale schommel, zou je een trapezeschommel kunnen kopen. Deze trapeze heeft een stang en ringen, waarmee je kind kunstjes kan doen of zich kan optrekken. Een schommel is dus een goed idee voor wanneer je wilt dat je speeltoestel langer meegaat.

Een zandbak

Zandbakken zijn vaak leuk voor de iets jongere kinderen. Ze kunnen hierin alleen en met vriendjes spelen. Zo kunnen kinderen een taartbakwedstrijdje doen met elkaar of kunnen ze tekeningen maken in het zand. Ook voor jou als ouder is een zandbak in de zomer echt ideaal. Terwijl jouw kind lekker met zand aan het spelen is, kun jij rustig in het zonnetje een boek lezen. En als je een plastic zandbak koopt, kun je deze in de zomer zelfs ombouwen tot zwembadje!

Een speelhuisje

Speelhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Hierom zijn ze voor veel kinderen geschikt. Zo kun je kiezen voor een speelhuisje met of zonder glijbaan en kun je allerlei accessoires toevoegen aan het speelhuisje. Een speelhuisje is helemaal af te stemmen op de interesses van je kind, waardoor bijna ieder kind er veel plezier mee heeft.