lawn mower, grass, garden-384589.jpg

De drie beste tips die je van een professionele hovenier kunt krijgen

Je tuin onderhouden is natuurlijk een flinke klus. Dat ligt er aan of je jouw tuin goed onderhoud of niet of dat je eigenlijk helemaal niets te hoeft onderhouden, omdat je een tuin hebt van alleen maar steen en geen planten. Deze keuzes worden gemaakt op basis van iemand zijn wensen voor een tuin en ook daarbij zijn persoonlijkheid. Maar daarbij is het ook handig om een aantal tips mee te krijgen van een echte hovenier.

Weet wat je zoekt in een tuin en baseer daar je ontwerp op

Voordat je een gloednieuwe tuin gaat of laat aanleggen, is het belangrijk om te kijken naar wat je precies wil met de tuin. Ben je een echte plantenliefhebber en ben je het liefst de hele dag bezig met planten, bloemen en groente? Dan is een tuin vol planten echt iets voor jou. Maar iemand die meer in de tuin wil zitten relaxen met een goed boek of wil barbecueën, kan beter een tuin nemen dat niet veel onderhoud vereist. Hiermee bedoelen we stenen muren en paden en natuurlijk een heerlijke veranda waar je als gezin in kunt relaxen in de schaduw.

Doe onderzoek naar verschillende planten

Voor de mensen die planten in hun tuin willen planten, is het van belang om te kijken naar de verschillende soorten planten. Want sommige soorten mogen en kunnen niet naast elkaar geplant worden. Daar zijn diverse redenen voor, bijvoorbeeld dat de ene plant veel water nodig heeft dan de ander, of ze elkaar kunnen verwoesten als het gaat om de wortels. Kortom, wees hier bewust van, zodat je niet een fout erin maakt.

Professionele hulp inschakelen

Voor de mensen die willen relaxen in hun tuin, is het een goed idee om een professional in te schakelen om te helpen met het realiseren van je tuin. Samen met jou bedenken ze het ontwerp voor de tuin en voeren ze deze nauwkeurig uit. Jij hoeft er niets voor te doen en krijgt er een mooie tuin voor terug waar je veel plezier in zult hebben. Daarbij kun je altijd pro-tips vragen aan de hovenier hem zelf.